PRETRAGA

ĐURIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE ZVEČAN

 • 12/07/2018 17:23
 • Pregleda: 122
 • http://rtvpuls.com/vesti/_djuric_cestitao_dan_opstine_zvecan_/19600
 • BEOGRAD, 12.jul - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću i građanima Zvečana čestitku povodom Dana Opštine.
  „Deleći sa Vama radost današnjeg praznika želim da istaknem da se Zvečan iz godine u godinu izdvaja kao ključni centar severa Kosova i Metohije, kao simbol ekonomskog razvoja i zamajac novih kapitalnih infrastrukturnih projekata u Pokrajini“, stoji u čestitki Đurića.
  Đurić je dodao da projekat „Sunčana dolina“ koji je pokrenut treba da motiviše masovniji povratak Srba na KiM, a Banjska sa svojim prirodnim , kulturnim i duhovnim kapacitetima da vrati ove prostore na kartu značajnih turističkih destinacija.
  „Kombinat Trepča, žila kucavica, ne samo severa Pokrajine, već i cele raške oblasti, nadživela je ratove i političke krize i ekonomske nestabilnosti, zato što stoji na čvrstim temeljima, kao i naše svetinje na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Đurić u čestitki.
  Đurić je napomenuo da je siguran da će, realizacijom započetih i valorizacijom planiranih razvojnih projekata, uz saradnju lokalnih vlasti i Vlade Republike Srbije, Zvečan predstavljati dobro mesto za život i nezaobilazni put za sve ljude dobre volje, ljude sa vizijom i idejama koje će stvoriti uslove za bolji život našeg naroda ali i Albanaca i svih gradjana opštine Zvečan.
  „Pred nama su mnoga iskušenja i sada nam je više nego ikada potrebna mudra i pametna politika, politika koja će čuvati naše postojanje na ovim prostorima. A samo ako sačuvamo naše korene, moći ćemo da utemeljimo i našu budućnost na Kosovu i Metohiji“, navodi Đurić u čestitki.Izvor: Saopštenje