PRETRAGA

PODRŠKA SRBIJE PRESUDNA ZA OPSTANAK ZDRAVSTVENIH USTANOVA NA KIM

 • b.antic
 • 15/05/2019 18:25
 • Pregleda: 221
 • http://rtvpuls.com/vesti/_podrska_srbije_presudna_za_opstanak_zdravstvenih_ustanova_na_kim/23646
 • GRAČANICA, 15.maj - Direktor KBC Priština-Gračanica, prof.dr Bratislav Lazić rekao je za RTV Gračanica da podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja Srbije je presudna za opstanak zdravstvenih ustanova na KiM.

  “Predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za KiM, resorno ministarstvo pomaže naše zdravstvene ustanove na KiM i zahvaljujući toj podršci mi istrajavamo i opstajemo. Od kako su uvedene takse na KiM na robu iz centralne Srbije i Bih , snabdevanje lekovima KBC Priština-Gračanica je zadovoljavajuće i ne postoji trenutno bojazan od nestašice lekova, a tako je jer dobijamo potpunu podršku Srbije i to nam mnogo znači. Trenutno ima dovoljno lekova i nadam se da će tako i ostati, da neće biti problema, jer postoje poteškoće i sada, ali uspevamo da obezbedimo sve što je potrebno. Dokaz tome je da redovno radimo hiruške intervencije, porođaje i pružamo potpune zdravstvene usluge našim pacijentima”, kazao je Lazić za RTV Gračanica.

  Što se tiče izgradnje bolnice u Gračanici, Lazić kaže da će se uskoro početi sa radovima.

  “Kao što je i obećano , Gračanica će dobiti bolnicu. Uskoro će početi izgradnja, sve ide u pozitivnom smeru, trenutno se priprema sve što je neophodno da bi se ovaj projekat, koji je od kapitalne važnosti sproveo."

  Izvor: Radio Gračanica
   


  PULS NARODA