PRETRAGA

PRIBIĆEVIĆ: POSTOJI ŠANSA ZA POSTIZANJE DOGOVORA

 • r.micanovic
 • 14/04/2013 13:23
 • Pregleda: 557
 • http://rtvpuls.com/vesti/_pribicevic:_postoji_sansa_za_postizanje_dogovora_/1342
 • BEOGRAD, 14.april - Politički analitičar i bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević izjavio je danas da postoji šansa za postizanje dogovora Beograda i Prištine oko spornih pitanja i da će naredna nedelja biti ključna za to.
  "Mislim da, uprkos tome što su pregovori završeni, i dalje postoji prilika...Svedoci smo da su se i ranije dešavali dogovori pre takozvanog dana D, tako da ima sasvim dovoljno vremena od sedam-osam dana i mislim da će ova nedelja pred nama biti ključna i očekujemo da se dijalog nastavi", rekao je Pribićević za TV B 92.
  On je rekao da postoji šansa za postizanje dogovora i da je to u interesu Beograda, Prištine, ali i SAD i EU.
  "Sve strane imaju jači interes da se dogovor postigne nego da se ne postigne", smatra Pribićević.
  Kako je kazao, ako se dogovor ne postigne narednih sedam, osam dana, onda je već veliko pitanje i stvari se prolongiraju za jesen, a onda je, kako je rekao, veliko pitanje u kom formatu će se dalje voditi pregovori.
  "Šta je minimum, to je ključno pitanje, mislim da je sa naše strane apsolutni minimum Osnovni sud u Kosovskoj Mitovici, da komandant policijskih jedinica bude Srbin i da se onemogući pristup vojnih snaga na tom podrucuju, kao i da se severni deo Mitrovice nikako ne spaja sa južnim delom", rekao je Pribićević.
  Kako je naveo, moguće je naći kompromis i nije realno očekivati da Ketrin Ešton sada napusti pregovore.
   

  Izvor: B92