PRETRAGA

SRBI PREDAJU LISTU ZA IZBORE

 • r.micanovic
 • 16/05/2014 12:45
 • Pregleda: 1085
 • http://rtvpuls.com/vesti/_srbi_predaju_listu_za_izbore/4281

 • KOSOVSKA MITROVICA, 16.maj -  “Srpska lista” danas predaje listu kandidata CIK za parlamentarne izbore 8. juna na Kosovu, kaže predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.
  Petrović je u izjavi Tanjugu rekao da će na listi na kojoj će biti i njegovo ime, biti ne više od 70 kandidata, među kojima Vladeta Kostić, Oliver Ivanović i drugi kandidati “Srpske liste” iz svih delova Kosova.
  Listu ćemo predati u toku dana. Prvi na listi biće Vladeta Kostić, ona neće brojati više od 70 ljudi, takav je dogovor. Na listi će biti više od polovine žena”, kazao je Petrović.
  On je podsetio da su inicijativu za ovakvom listom pokrenuli SLS i Građanska inicijativa “Srpska” kojima su se priključile i neke druge političke opcije koje su relevantne i da je važno da ovu listu podrži što veći broj gradjana na Kosovu.
  Na ovaj način imamo mnogo veće šanse da pređemo census koji nam je potreban i imali bi više od 10 zagarantovanih poslaničkih mandata u Skupštini Kosova, rekao je Petrović.
  Kada smo sastavljali listu rukovodili smo se kvalitetom svih pojedinaca koji su se našli na listi, njihovim obrazovanjem i procenom sposobnosti da sutra kada budu poslanici mogu svim kapacitetom da rade u interesu srpske zajednice. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA