PRETRAGA

VUČIĆ: KOSOVO KLJUČNO PITANJE

 • Desk
 • 12/08/2017 19:32
 • Pregleda: 115
 • http://rtvpuls.com/vesti/_vucic:_kosovo_kljucno_pitanje/15529
 • BEOGRAD, 12.avgust - Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek ’izvuku’", rekao je Aleksandar Vučić u zajedničkom obraćanju sa predsedavajućim spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Makalisterom.    

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne deli stav Dejvida Makalistera, da je za Evropsku uniju vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu. "Kada zemlja bude spremna, tada može da se pridruži Evropskoj uniji, te od Srbije zavisi kakav će napredak učiniti u narednim godinama, poručio Makaliste."

  Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje šta ga najviše brine po pitanju vladavine prava, rekao da su ključne oblasti na putu ka EU tiču Kosova i Metohije, potom spoljne politike i tek potom vladavine prava, a da ga "glava najviše boli" po pitanju odnosa Beograda i Prištine.

  "Samo Srbija ima Poglavlje 35. Zato je i važan naš interni dijalog o Kosovu i Metohiji, jer, dok nema napretka u odnosima po tom pitanju, nema napretka na putu ka EU", rekao je Vučić posle sastanka sa Makalisterom.Izvor: RTS.


  PULS NARODA