PRETRAGA

VUČIĆ I RAMA O INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA

 • r.micanovic
 • 21/04/2015 15:26
 • Pregleda: 239
 • http://rtvpuls.com/vesti/_vucic_i_rama_o_infrastrukturnim_projektima_/5938
 • BRISEL, 21. april - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama razgovarali su danas u Briselu o infrastrukturnim projektima sa kojima će dve države zajednički nastupati na sastanku predsednika vlada „Zapadnobalkanske šestorke“ koja, pod pokroviteljstvom komesara EU za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana, održava u glavnom gradu Belgije.
  Premijer Vučić je istakao da će Srbija insistirati na finansijskoj podršci za izgradnju pruge Beograd - Podgorica - Skadar, kao i autoputa Niš - Priština - Drač.
  „Nadam se da će Evropska unija imati razumevanja za podršku zemljama u regionu“, istakao je premijer Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
  Naglasio je da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obe zemlje.
  Premijer Albanije istakao je da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije.
  „Kao što su nekada Francuzi i Nemci počeli da sarađuju zbog budućnosti Evrope, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana“, zaključio je premijer Rama.
  Razgovoru je prisustvovao šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
  Inače, premijer Vučić nastavlja posetu Briselu učešćem na konferenciji „Zapadnobalkanske šestorke“ i susretima sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA