PRETRAGA

ZASTAVA KOSOVA ZAMENJENA ALBANSKOM

 • r.micanovic
 • 04/01/2014 13:12
 • Pregleda: 535
 • http://rtvpuls.com/vesti/_zastava_kosova_zamenjena_albanskom___/3447
 • PRIŠTINA, 04.januar - Gradonačelnik Pristine Špend Ahmeti prvog dana na toj funkciji doneo je odluku o uklanjanju kosovske zastave iz opštine, i istakao albansku zastavu.
  Pogrešno je počeo ostvarivanje svog mandata i ovlašćenja, piše danas dnevnik Tribuna.
  List navodi, da je prva Ahmetijeva odluka, od kako je postao gradonačelnik, bilo naređenje da se ukloni zastava Kosova iz njegovog kabineta, ali i drugih prostorija u zdanju opštine. Umesto kosovske postavljene su zastave Albanije.
  Ahmeti je na dan polaganja svoje zakletve u sali skupštine postavio albansku državnu zastavu, a istovremeno u kancelariji gradonačelnika je skinuo zastavu Kosova i na njeno mesto postavio takođe albansku zastavu.
  Takav njegov postupak izazvao je lavinu kritika i ocene da je novi gradonečelnik, već prvog dana preuzimanja funkcije prekršio zakon.
  Prema Zakona o upotrebi državnih simbola predviđeno je da se državna zastava Kosova postavi u svim javnim institucijama, kao i u svim kancelarijama tih institucija.
  U opštini Priština se događa suprotno, pošto na njemu nema simbola države Kosovo, konstatuje dnevnik Tribina.
  Istovremeno Ahmeti je od Ministarstva lokalne samouprave zatražio zakonsko objašnjenje o načinu upotrebe državnih simbola. Izvor: Beta


  PULS NARODA