PRETRAGA

AKCIONI PLAN ZA SARADNJU NA JUGU KOSOVA

 • tehnika
 • 01/10/2013 16:52
 • Pregleda: 664
 • http://rtvpuls.com/vesti/akcioni_plan_za_saradnju_na_jugu_kosova/2803
 • KOSOVO POLJE, 1.oktobar – U prisustvu ministra za zajednice i povratak danas je u Kosovu Polju potpisan Akcioni plan međuopštinske saradnje koji se odvija u tri opštine na jugu Kosova: Prizrenu, Štrpcu i Uroševcu. 
  „Pored toga što predstavlja primer uspešne saradnje koji doprinosi stabilizaciji zajednica, to je i direktna podrška procesu povratka, samoj povratničkoj zajednici, ali i  svim građanima Kosova. Povratak nije samo značajan za ljude koji se vraćaju, nego i za celokupno kosovsko društvo koje teži evrointegracijama i EU standardima, pri čemu je rešavanja problema raseljenih lica jedan od najznačajnijih uslova“, rekao je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i istakao važnost sprovođenja projekta u Prizrenu koji je u ovom trenutku jedini primer urbanog povratka na Kosovu.
  Svečanosti povodom potpisivanje Akcionog plana, pored prestavnika opština Štrpce, Uroševac i Prizren prisustvovala je i šefica projekta  saradnje Julija fon Dobenek, predstavnici Nemačke ambasade, Austrijske agencije za razvoj kao i drugih međunarodnih organizacija na Kosovu.
   
  Izvor: TV Mreža


  PULS NARODA