PRETRAGA

AKO BOJKOTUJEMO IZBORE,PRETE IMENOVANJA OPŠTINSKIH ČELNIKA NA SEVERU

 • 11/07/2013 10:21
 • Pregleda: 372
 • http://rtvpuls.com/vesti/ako_bojkotujemo_izboreprete_imenovanja_opstinskih_celnika_na_severu/2137
 • KOSOVSKA MITROVICA, 11.jul - Predsednik građanske inicijative Srbija,demokratija,pravda Oliver Ivanović upozorio je danas da bi predstavnici kosovske vlade mogli obaviti imenovanja opštinskih čelnika na severu Kosova, ako Srbi budu bojkotovali lokalne izbore.
  Ivanović je rekao da ako ne bude izbora na severu Kosova, odnosno izbori budu bojkotovani, onda postoji opasnost od imenovanja, što znači da će skupštine opština na severu pokrajine biti sastavljene od imenovanih lica.
  On je naglasio da ta imenovanja neće obaviti Beograd već Priština i da to već ovoga trenutka treba da bude jasno svima onima koji se protive eventualnoj odluci Vlade da se ovde organizuju izbori.
  Ivanović, koji je bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, rekao je da za njega nema nikakve dileme da li treba da učestvuje na izborima ako Vlada Srbije bude jasna i pravovremena u svom stavu oko ovog pitanja.
  “Ako Vlada Srbije svoj stav o izborima donese u narednih mesec-mesec i po dana onda imamo vremena da se spremamo za izbore,”- rekao je Ivanović.
  Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 3. novembar, a izbori će biti održani i u opštinama na severu Kosova, što je dogovoreno briselskim sporazumom kosovskog i srpskog premijera Hašima Tačija i Ivice Dačića.Odluku o održavanju lokalnih izbora donela je kosovska predsednica Atifete Jahjaga na osnovu zakona o lokalnim izborima na Kosovu i nakon konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom.Izvor: Tanjug.


  Video


  PULS NARODA