PRETRAGA

ALBANCI HOĆE DA POKRADU IZBORE

 • 07/10/2013 09:10
 • Pregleda: 529
 • http://rtvpuls.com/vesti/albanci_hoce_da_pokradu_izbore_/2869
 • GRAČANICA, 07.oktobar - Postoji realna opasnost da Albanci pokradu lokalne izbore na Kosovu i Metohiji. Jer, ukoliko lista GI „Srpska“, koju podržava Beograd, uskoro ne dobije člana Centralne izborne komisije i ukoliko nam se ne obezbedi da u centru gde se prebrojavaju glasovi imamo određeni broj članova, postoji opasnost da izborni materijal bude falsifikovan i da budemo pokradeni izjavio Branimir Stojanović, kandidat GI „Srpska“ za načelnika Gračanice i šef Biroa kancelarije za KiM u Gračanici.On podseća da su se delegacije Beograda i Prištine u Briselu dogovorile da lista „Srpska“ dobije člana CIK:
  - To se nije dogodilo, pa Priština na najgrublji način obesmišljava Briselski sporazum. Nadam se da će nakon današnjeg sastanka Dačića i Tačija dogovor o ovome biti postignut i da ćemo već u utorak imenovati svog člana. U suprotnom, nećemo moći da kontrolišemo izborni proces. Plaši nas izreka: Ne računa se ko glasa, nego ko glasove broji! CIK je zvanično saopštio da je registrovano više od 1,7 miliona birača, što nije realno jer po popisu iz 2011. toliko je ukupno stanovnika..- Taj broj glasača uopšte nije realan i otvara veliki prostor za manipulacije. Zato je prisutan strah da će, ukoliko ne budemo imali svoje ljude na ključnim tačkama u procesu sprovođenja izbora, svi rezultati izbora biti nameštani.
  * Kolika je mogućnost da zbog mahinacija Prištine Srbi bojkotuju izbore?- Današnja runda pregovora u Briselu je presudna za tu odluku. U svakom slučaju, Srbi u pokrajini moraju da poslušaju odluku svoje države bez koje im ovde nema opstanka, niti bi opstali svih prethodnih godina... Nadam se da će Srbi na Kosmetu prepoznati da su predstojeći izbori zapravo referendum na kome Srbi odgovaraju da li su za Srbiju, ili ne. Inače, ukoliko Priština ne ispoštuje ono što je već dogovoreno u Briselu, postoji opasnost da se povučemo iz izbornog procesa, čime će ceo Briselski sporazum biti doveden u pitanje.
  * Kakvu izlaznost očekujete i kako će zabrana državnim zvaničnicima da uđu na KiM uticati na birače?- Iako su birački spiskovi neprecizni i na njima ima mnogo ljudi koji ne bi trebalo da budu, i obrnuto, verujem da će ukoliko se otklone opasnosti od izborne krađe i ostanemo pri stavu da treba učestvovati na ovim izborima, izlaznost Srba južno od Ibra biti veća od 70 odsto. A zabrana poseta zvaničnicima Srbije je panična reakcija iz Prištine. Pokazuje se da je naše rukovodstvo bilo u pravu kada je govorilo da će najveći protivnik masovnog izlaska Srba na izbore biti upravo Priština.Izvor: Večernje Novosti.
   


  PULS NARODA