PRETRAGA

APELACIONI SUD O ŽALBI NA IVANOVIĆEVU PRESUDU

 • 28/09/2016 11:14
 • Pregleda: 292
 • http://rtvpuls.com/vesti/apelacioni_sud_o_zalbi_na_ivanovicevu_presudu/11585
 • PRIŠTINA, 28. septembar - Drugostepeno veće Apelacionog suda u Prištini nakon pet meseci od podnošenja žalbe na presudu Oliveru Ivanoviću, održaće prvo ročište. Advokat Nebojša Vlajić očekuje da sud objektivno proceni dokaze.
   
  Advokat lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, kazao je za RTV Kim da odbrana očekuje da veće Apelacionog suda na ročištima objektivno proceni sve dokaze, kako one koji štete optuženom, tako i one koji mu idu u prilog.
   
  Odbrana Olivera Ivanovića očekuje da će danas dobiti i odgovor na zahtev o izuzeću jednog člana veća koji je kosovski Albanac.
   
  “Sama pripadnost jednoj naciji ne bi trebalo da budi sumnju u bilo kom društvu, međutim, na Kosovu je situacija drugačija. Upravo zbog toga međunarodne sudije i Euleks postoje, da presuđuju u predmetima za koje se smatra da lokalno pravosuđe nije u stanju da presudi nepristrasno. Mi smatramo da je ovo očigledan primer takvog predmeta i zbog toga je u prvostepenom suđenju bilo troje međunarodnih sudija. Tražimo da veće bude sastavljeno na isti način i sada“, ističe Vlajić.
   
  Advokat Vlajić kaže da lider GI SDP Oliver Ivanović sa nestrpljenjem čeka da suđenje počne kako bi dokazao svoju nevinost.
   
  „Njega u čitavom ovom postupku hrabri podrška porodice, podrška javnosti koju ima od samog početka ovog predmeta, ali i saznanje da on nije kriv za ono za šta je osuđen“, kaže Vlajić.
   
  Supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović, očekuje da će veće Apelacionog Suda u Prištini ispraviti prvostepenu odluku kojom je lider GI SDP osuđen na devet godina zatvora.
   
  “Celokupna ova situacija je izuzetno teška, prvenstveno za Olivera, a onda i za nas, njegovu porodicu. Ono što očekujem jeste da će apelaciono veće ispraviti odluku prvostepenog i da će Oliver konačno biti slobodan čovek jer je to jedina istinska i prava stvar“, kazala je Ivanovićeva.
   
  Ivanovićeva kaže da se Oliver dobro oseća i da ga redovno posećuje.
   
  “Svi smo mi dobro jer smatramo da je ovo početak kraja nepravde kroz koju prolazimo skoro tri godine“, kazala je Ivanovićeva.
   
  Odbrana Olivera Ivanovića uložila je krajem aprila žalbu na presudu kojom je lider SDP-a osuđen na devet godina zatvora za krivično delo ratnog zločina koji je počinjen 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici.
   
  Ivanovićeva odbrana smatra da je proces politički motivisan.
   
  Ivanović se nalazi u zatvoru od 27. januara 2014. godine kada je lišen slobode.
  Izvor: Radio Kim, TV Most