PRETRAGA

ATMOSFERA LINČA SE MOŽE PRETVORITI U NASILJE

 • 24/01/2013 02:45
 • Pregleda: 577
 • http://rtvpuls.com/vesti/atmosfera_linca_se_moze_pretvoriti_u_nasilje/515
 • A Vulin

  BEOGRAD, 23. januar - Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozorila je i danas medjunarodnu zajednicu da se nekažnjeni zločini ponavljaju i doprinose da se u pokrajini stvara atmosfera linča koja se može lako pretvoriti u nasilje poput onoga iz marta 2004. godine.

  "Prethodni dani na Kosovu i Metohiji pokazali su da je na delu atmosfera linča koja se lako može pretvoriti u novi pogrom Srba, baš kao i marta 2004. godine. Nekažnjavanje i prikrivanje zločina pokazuje 'doslednost i spremnost' Prištine da poštuje pravo i pravdu i pokazuje dvostruke standarde za gradjane na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

  Iz Kancelarije ukazuju i podsećaju da sada već sasvim sigurno pred svaku novu rundu pregovora kreće talas nasilja nad Srbima, kojim Priština šalje jasnu poruku o spremnosti i načinu na koji pregovara.

  "Zahtevamo od medjunarodne zajednice da pronadje i kazni sve zločince nad Srbima i obezbedi svim gradjanima Kosova i Metohije njihovo
  elementarno ljudsko pravo, pravo na život", navodi se u saopštenju.

  Kancelarija podseća da su danas nepoznate osobe bacile na domaćinstvo braće Jovanović iz Bresja u opštini Kosovo Polje dva molotovljeva koktela.

  Ta porodica jedna je od preostalih 15 srpskih porodica u Bresju i gotovo svakodnevno su izloženi različitim pritiscima i fizičkim napadima.

  U centru Osojana, povratničkom mestu kod Istoka, danas je kosovski Albanac pucao iz vatrenog oružja i maltretirao radnicu opštine.

   

  IzvorČ BETA


  PULS NARODA