PRETRAGA

BAČENA BOMBA NA RTK

 • 23/08/2016 09:08
 • Pregleda: 320
 • http://rtvpuls.com/vesti/bacena_bomba_na_rtk/11061
 • PRIŠTINA, 23.avgust - Snažna eksplozija odjeknula je sinoć u dvorištu RTK, u neposrednoj blizini satelitskih predajnika, javila je ta televizija, navodeći da niko nije povređen.
  Eksplozija je odjeknula sinoć, nešto pre 22 sata.
  Policija je blokirala zgradu televizije i u potrazi je za dokazima kako bi utvrdila da li je zgrada Radio televizije Kosova napadnuta ekplozivnom napravom.
  U trenutku eksplozije u prostorijama RTK bili su novinari i ostali zaposlenih koje je eksplozija uznemirila.
   
  Policija Kosova okarakterisala događaj kao izazivanje opšte opasnosti
   
  Policija Kosova je saopštila da sprovodi intenzivnu istragu napada na RTK, koji je označila kao izazivanje opšte opasnosti. Povređenih nije bilo.
   
  Policija Kosova je saopštila da je sinoć oko 22 sata došlo do eksplozije ispred zgrade javnog servisa Radio Televizije Kosova u Prištini. Sumnja se da je u pitanju ručna granata.
   
  “Dana 22.08.2016. oko 21:48 u ulici Džemajlj Priština, kod objekta Radio Televizije Kosova (RTK) prijavljeno je da se dogodila eksplozicija za koju se sumnja da je izvršena eksplozivnim sredstvom, ručnom granatom. Policija Kosova je sa svojim jedinicma, uključujući i one specijalizovane, odmah reagovala preduzimajući brzu operacionu i istražnu radnju”, navedeno je u saopštenju.
   
  Dodaje se da je najpre obebeđeno mesto događaja, a potom je izvršena kontrola te površine i prikupljanje dokaznog materijala.
   
  Policija Kosova je u konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzela sve neophodne policijske radnje da istraži mesto događaja, što je trajalo do jutros u 8:50 sati. Slučaj je okarektaresan kao “izazivanje opšte opasnosti”.
   
  Na osnovu dosadašnjih informacija nema povređenih, piše u saopštenju Policije.
   
  Policija je navela da radi na “analizi svih činjenica i relevantnih dokaza, uključujući i bezbedonosne kamere kako bi se rasvetlio ovaj slučaj a počinioci što pre izveli pred nadležne organe”.
   
  Istovremeno, upućen je poziv građanima da se jave Policiji Kosova ukoliko poseduju neku informaciju u vezi ovog slučaja.  
   
  Izvor: Tanjug
  Foto> RTK