PRETRAGA

BAČENI MOLOTOVLJEVI KOKTELI NA NOJIĆE U GNJILANU

 • 13/12/2014 12:27
 • Pregleda: 808
 • http://rtvpuls.com/vesti/baceni__molotovljevi_kokteli_na_nojice_u_gnjilanu_/5026
 • GNJILANE, 13.decembar - Kuća porodice Nojić u ulici Hamdi Beriša, nekada Stepe Stepanovića u Gnjilanu, sinoć  je ponovo bila meta napada . Ovo je deseti napad na imovinu Nojića, od strane nepoznatih počinilaca.
   Nepoznati počinioci  su noćas oko ponoći  bacili dva molotovljeva koktela na  kuću porodice Nojić u naselju Kamnik u Gnjilanu, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na objektu.
  Oko ponoći primetio sam vatru na ulazu kuće i sva sreća što sam bio budan da na vreme ugasim vatru,  kaže za RTV Puls   Srdjan Nojić, zbog nepoverenja prema Kosovskoj policiji više  ne prijavljujem incidente, ističe Nojić.
  Porodica Nojić u Gnjilanu često je na meti napada, njihova porodična kuća više puta je kamenovana a oni su često provocirani i na razne načine ponižavani.
  Nojić živi u svojoj porodičnoj kući sa sedamdesetogodišnjom majkom Bosiljkom . Nojići  su se 2000. godine iselili iz Gnjilana da bi se 2009. vratili u svoj zavičaj, oni su jedini preostali Srbi u naselju Kamnik u Gnjilanu.
  Ovo je inače drugi incident ove sedmice  u gnjilanskom kraju . U četvrtak je sedamnaestogodišnji Albanac iz Gnjlana E. Š. bez ikkvog razloga I povoda nožem napao u Gornjem Kuscu dvojicu dečaka srpske nacionalnosti iz novobrdskog sela Prekovce i naneo im vidljive povrede po rukama.
   


  Video


  PULS NARODA