PRETRAGA

BAJDEN: KOSOVO NEMA BOLJEG PRIJATELJA OD SAD

 • 17/08/2016 13:59
 • Pregleda: 335
 • http://rtvpuls.com/vesti/bajden:_kosovo_nema_boljeg_prijatelja_od_sad/10984
 • PRIŠTINA, 17. avgust - Potpredsednik  Sjedinjenih Država Džozef  Bajden izjavio je danas na konferenciji za štampu u Prištini da Kosovo nema boljeg prijatelja od Sjedinjenih Američkih Država.
  On je govorio o dužnostima koje Kosovo mora da ispuni, kao što su: razgraničenje sa Crnom Gorom i formiranje Zajednice srpskih opština,  borba protiv korupcije i  kriminala.
  "Korupcija je rak, bez borbe Kosovo neće  krenuti  napred.  Vladavina prava treba da se primenjuje na isti način za sve", rekao je Bajden, navodi portal Kallzo.com.
  Bajden je takođe govorio o pomirenju između Srba i Albanaca,  navodeći nedavni događaj kada je Tači posetio srpske spomenike.
  "Znam da su ratne rane  još sveže. Bio sam u bolnicama i skloništima, video sam  patnju, ali je za Kosovo jedini način kako bi krenulo napred unapređenje pomirenja", kaže Bajden.
  Između ostalog Bajden je čestitao Kosovu  uspeh u sprečavanju građana da idu i da se bore u Siriji i Iraku.
  Izrazio je zahvalnost  Kosovu za poštovanje i darežljivost koju je pokazalo  prema njegovoj porodici imenovanjem jedne od ulica po imenu njegovog sina Boa Bajdena. Izvor: Kallzo.com.