PRETRAGA

BAJDEN STIGAO U PRIŠTINU

 • 17/08/2016 07:27
 • Pregleda: 419
 • http://rtvpuls.com/vesti/bajden_stigao_u_pristinu/10973
 • PRIŠTINA, 17. avgust - Potpredsednik Sjedinjenih američkih država, Džozef Bajden, doputovao je na Kosovo. Avion američkog potpredsednika je na prištinski aerodrom koji se sada naziva "Adem Jašari" sleteo u 21 i 40, gde ga je dočekao kosovski predsednik Hašim Tači i njegova supruga, kao i olimpijska šampionka u džudou, Majljinde Keljmendi.
  Sa njim su na aerodromu bili i ambasador SAD-a na Kosovu Greg Delavi i ambasadorka Kosova u SAD-u Vljore Čitaku.
  Nakon obilaska počasne jedinice Bezbednosnih snaga Kosova i pozdrava sa članovima dve delegacije, kolona vozila, u kojima je i američki potpredsednik, krenula je prema Prištini.
  Priština je sva u znaku dolaska drugog čoveka američke administracije. Okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog potpredsednika.
  Bajden će se se danas susresti sa premijerom i predsednikom Kosova, Isom Mustafom i Hašimom Tačijem. Posle susreta sa Tačijem biće i kratkih izjava za medije.
  Tokom ceremonije koju organizuje Vlada Kosova, Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanja ulice u čast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo 2015. godine.
  Potpredsednik SAD će se u tom mestu obratiti građanima.
  Supruga američkog potpredsednika će, kako je najavljeno, posetiti manastir Gračanicu gde će se susresti sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijom.
  Bajdenu je ovo treća i završna posetu Kosovu od kako je na funkciji potpredsednika SAD-a.
  Potpredsednik SAD-a je prethodno, tokom dana, boravio u Beogradu gde se susreo sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksadrom Vučićem. Izvor: Beta, KoSSev. Foto: RTK2.


  Video