PRETRAGA

BAJDEN ZAVRŠIO SASTANAK SA MUSTAFOM, SLEDI TAČI

 • 17/08/2016 11:30
 • Pregleda: 312
 • http://rtvpuls.com/vesti/bajden_zavrsio_sastanak_sa_mustafom_sledi_taci_/10979
 • PRIŠTINA, 17. avgust - Američki potpredsednik Džozef Bajden posetu Prištini započeo je jutros zrazgovorom sa premijerom Isom Mustafom, ali detalji tog razgovora nisu saopšteni.

  Drugi čovek američke administracije nastavlja posetu Prištini susretom sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je uoči razgovora na svom Fesbuk profilu objavio fotografije i napisao:

  "Džo Bajden gotovo dve decenije podržava borbu za slobodu, nezavisnost i integraciju Kosova u NATO i EU. Hvala, gospodine potpredsedniče".

  U međuvremenu Bajden se u zgradi kosovske skupštine sastao i sa predsednikom parlamenta Kadri Veseljijem.

  Susret s Bajdenom Veselji je najavio na svom Fejsbuk profilu poželevši dobrodošlicu vsokom gostu.

  "Želim dobrodošlicu u Skupštini Kosova, našem dragom prijatelju, potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu i njegovoj porodici. Sjedinjene Države su sinonim slobode i nezavisnosti. Forever", naveo je Veselji.

  Kasnije danas Bajden će sa suprugom i unukom prisustvovati ceremoniji na kojoj će deo puta od Gnjilana do Uroševca, koji vodi ka američkoj bazi Bondstil, dobiti ime njegovog preminulog sina Džozefa R. Bo  Bajdena, III.

  Bajden je sa suprugom i unukom sinoć u Prištinu doputovao iz Beograda.

  I dok se on bude sastajao sa kosovskim političarima, njegova supruga Džil će posetiti manastir Gračanicu, gde će je ugostiti vladika raško prizrenski Teodosije.

  Kako su preneli kosovski mediji u manastiru Gračanica sve je spremno za visoku gošću koja će obići manastir.

  Inače, Bajdenovu posetu Prištini prate stroge bezbednosne mere. Saobraćaj u pojedinim delovima grada u poputnoj blokadi i dako će biti sve do 22 sata, a policijske snage su raspoređenje u gotovo svim delovima grada, tako da sve deluje na opsadno stanje, preneli su prištinski mediji.Izvor: Tanjug.