PRETRAGA

BARIKADA BLOKIRA NORMALIZACIJU ODNOSA

  • 10/06/2013 11:57
  • Pregleda: 366
  • http://rtvpuls.com/vesti/barikada_blokira_normalizaciju_odnosa/1868
  • PRIŠTINA, 10.jun - Predstavnici albanskih političkih partija na Kosovu smatraju da normalizacija odnosa Beograda i Prištine nije moguća sve dok se ne ukloni barikada na mostu na Ibru u Mitrovici i dok predstavnici Srba sa severa tvrde da ona može biti uklonjena samo kada budu uvereni sa Vlada Kosova neće preduzimati nasilne akcije, piše Tribuna.
    "Uzimajući u obzir političke i bezbednosne okolnosti, to bi trebalo da bude jedna od prvih akcija koje bi strane trebalo da preduzmu", rekao je Behar Selimi iz Demokratske partije Kosova.Selimi je ocenio da bi uklanjanje barikade demonstriralo iskrenost strana u primeni briselskog sporazuma.
    Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da se sporazum može primeniti i bez uklanjanje barikade. Ova barikada je samoodbrana za građane sa severa koji se plaše napada, rekao je Ivanović.On je predvideo da će most biti odblokiran kada građani budu uvereni da Priština neće preduzimati nasilne akcije da bi proširila suvrenetitet na sever Kosova. Izvor: Tribuna.