PRETRAGA

BIVŠA TUŽITELJKA DOBILA PRVU BITKU SA EULEKSOM

 • r.micanovic
 • 12/12/2014 14:14
 • Pregleda: 325
 • http://rtvpuls.com/vesti/bivsa_tuziteljka_dobila_prvu_bitku_sa_euleksom_/5017
 • PRIŠTINA, 12.decembar - Bivša tuziteljka Euleksa Marija Bamije dobila je prvu bitku sa Euleksom pošto je evropski ombudsman nakon istrage koju je sproveo pronašao mnogo kršenja i nepravilnosti, piše "Koha ditore".
  Ombudsman je, navodi prištinski list, čak otkrio da jedan dokumenat koji je bio protiv glavne tužiteljke Euleksa Jaroslave Novotne i bivšeg predsednika veća sudija Euleksa Frančeskoa Florija nestao unutar misije.
  Dokumenat objavljen prošle nedelje povodom načina kako Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) postupa kad je reč o sumnjama u ozbiljne nepravilnosti, ukljucujuci i Euleks konstatovao je mnoge nepravilnosti Euleksa.
  Ombudsman kaže da je pregledao dosije EEAS/Euleks vezano za istragu i da je ustanovio da je Euleks sproveo preliminiranu unutrašnju istragu i regrutovao jednog spoljnog tužioca za istragu nepravilnosti.
  Uz to, EEAS je imenovala jednog spoljnog eksperta da bi ponovo sa strateškog aspekta analizirao mandat Euleksa, posebno u vezi sa pitanjima koja su obelodanjena u javnosti oko te misije.
  Ombudsman je primetio da Euleks nije sprovodio standardne procedure oko istrage u vezi sa sumnjama koje su se pojavio, a konstatovao je da je trebalo preispitati način na koji je regutovan spoljni tužilac. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA