PRETRAGA

BIZNISMENI ĆE PROFITIRATI NA RAČUN OSUMNJIČENIH SRBA

 • 02/07/2013 15:01
 • Pregleda: 343
 • http://rtvpuls.com/vesti/biznismeni_ce_profitirati_na_racun_osumnjicenih_srba/2013
 • PRIŠTINA, 02. jul - Od Zakona o amnestiji na Kosovu korist će imati biznismeni koji su kosovski budžet oštetili za milione i svi će profitirati na račun Srba osumnjicenih za slična krivična dela kojima su čitavu deceniju nanosili finansijsku štetu Kosovu, piše danas prištinski list "Koha ditore"."Od amnestije korist će imati i kosovske naftne kompanije koje su pod istragom. Koristi ce imati i porodica Veselinović, sa severa, sa desetinama svojih firmi. Očekuje se da biznismenu Zvonku Veselinoviću bude oprošteno oko 20 dela", navodi "Koha ditore".
  List ukazuje da će zbog tog zakona propasti rad jednog tužioca Specijalnog tužilaštva koji istražuje poslovanje dve velike naftne kompanije, osumnjičene za višegodišnje izbegavanje plaćanja poreza."Njegov tromesečni rad će otići u vetar. Krivična dela zbog kojih vodi istragu protiv čelnika te dve kompanije, na spisku su krivičnih dela čiji je izvršioci biti amnestirani", piše "Koha ditore" i dodaje da je samo zbog njih budžet izgubio oko 10 miliona evra.Vlasnici te dve firme - jedan blizak vladajućoj Demokratskoj partiji Kosova, a drugi opozicionoj Alijansi za budućnost Kosova, profitiraće na račcun Srba osumnjičenih za slična krivična dela, koji su čitavu deceniju nanosili finansijsku štetu državi na Kosovu.
  "Ukoliko bude usvojen takav zakon, biće amnestirane te dve osobe koje su se na različite nacine okoristile i kojima je dozvoljeno da ne plaćaju obaveze prema državi", rekao je tužilac čije ime list nije objavio.Vlada Srbije je u pregovorima u Briselu zahtevala da Priština donese Zakon o amnestiji.
   


  PULS NARODA