PRETRAGA

BRATIJA MANASTIR SVETIH VRAČI U ZOČIŠTU VERBALNO NAPADNUTA

 • 03/10/2013 14:26
 • Pregleda: 423
 • http://rtvpuls.com/vesti/bratija_manastir_svetih_vraci_u_zocistu_verbalno_napadnuta_/2824
 • ORAHOVAC, 03.oktobar - Grupa mlađih Albanaca verbalno je juče oko 14 časova napala oca Dionisija, monaha manastira Svetih Vrača u Zočištu. Mladići su prolazeći pored manastirske kapije vređali oca Dionisija dobacujući mu pogrdne reči.Otac Dionisije je odmah kosovskom policajcu, koji dežura na punktu pored manastara, prijavio incident nakon čega je manastir posetio zamenik komandira policijske stanice Orahovac, Osman Ismailji. On je oca Dionisija optužio da se služi špekulacijama i zamolio ga da “to više ne radi”.
   „Ovo je osmi put da manastir prijavljuje ovakve provokacije, a u stvari bratstvo manastira provocira decu“, rekao je Ismailji ocu Dionisiju nakon čega je, prema tvrdnji bratije manastira, počeo da viče na monaha optužujući ga da je sve to iscenirao i da se incident nije ni dogodio te da je “ocu Dionisiju potrebno psihijatrijsko ispitivanje”.Zatim je predložio da ga vodi u Policijsku stanicu u Orahovac kako bi dao izjavu, ali je monah to odbio, rekavši da će izjavu dati na licu mesta.Nakon toga policija se povukla a da pismeni izveštaj sa uviđaja nije ni sačinila.
  Bratija manastira Svetih Vrača smatra da je ovo pokazatelj koliko policija brine o zaštiti manastira.Monasi mole nadležne organe da im pomognu da se oslobode pretnji kojima su izloženi.Izvor: Radio Kim.
   


  PULS NARODA