PRETRAGA

BRISELSKI SPORAZUM SE MORA POŠTOVATI

 • d.stanojevic
 • 09/10/2013 16:12
 • Pregleda: 552
 • http://rtvpuls.com/vesti/briselski_sporazum_se_mora_postovati/2892
 • ZVEČAN, 09.oktobar - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zvečanu da su se vremena promenila i da će Briselski sporazum morati da se poštuje kao što ga poštuje Republika Srbija.

  "Vremena su se promenila, potpisan je Briselski sporazum koji možete da volite ili ne volite ali ćete morati da ga poštujete kao što ga poštuje država Srbija", poručio je Vulin podsećajući da će nakon izbora 3. novembra biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO).

  Vulin je objasnio da će ZSO nastati tako što će Skupština Srbije doneti ustavni zakon kojim će preneti svoja ovlašćenja na Zajednicu.

  “Možda vam se ne dopada što će to uraditi Skupština Srbije, možda bi bilo zgodnije da to uradi neka druga skupština, ali to

  će uraditi i to je naš ustavni mehanizam da nastavimo da živimo ovde,” rekao je Vulin.

  On je naglasio da možemo da se pravimo da se ovde ništa ne dešava, da ovde nema sile mimo nas ali se to neće raditi jer 4. novembra ovde će neko morati da obezbedi plate ljudima.

  “Nakon izbora ovde će neko morati da obezbedi plate za školstvo, zdrastvo, lokalnu samoupravu, neko će ovde morati da nastavi da kupuje. Ljudi će ovde 4. novembra morati da nastave da postoje i traju ovde, bez Zajednice srpskih opština neće uspeti,” poručio Vulin. Izvor: Tanjug

   

   


  Video


  PULS NARODA