PRETRAGA

BRNABIĆ: KRIZNI ŠTAB SUTRA O OTVARANJU ADMINISTRATIVNIH PRELAZA

 • r.micanovic
 • 18/05/2020 15:15
 • Pregleda: 118
 • http://rtvpuls.com/vesti/brnabic:_krizni_stab_sutra_o_otvaranju_administrativnih_prelaza/28576
 • BEOGRAD, 18.maj - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Krizni štab sutra razmotriti pitanje eventualnog otvaranja administrativnih prelaza, prenosi Tanjug.

  "Instistiraću da se to reši što je pre moguće, to nam je u najvećem interesu. Videćemo da sutra to rešimo", rekla je Brnabić novinarima.

  Premijerka je na pitanja u vezi odnosa Beograda i Prištine tokom krize izazvane koronavirusom, kazala da se Srbija tokom čitave krize trudila da ima dobru regionalnu saradnju i podrži sve regionalne partnere, bez obzira na razlike i konfrontacije, ističući da je u prethodna dva meseca najvažnije bilo sačuvati živote i zdravlje ljudi.

  Srbija je, ističe, u teškim okolnostima pomagala svima u regionu kroz kontinuirani izvoz kiseonika, donaciju testova, izvoz brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.

  Prema njenim rečima, tokom krize postojala je određena komunikacija sa Prištinom, te da se vlada trudila da ti odnosi budu bolji nego inače, u interesu života i zdravlja ljudi.

  "Ne bih govorila kako je Priština na to reagovala, to nije važno, već kako smo mi reagovali i kakvo smo lice pokazali. Kada smo donirali 1.000 testova Prištini, nismo želeli da ubiramo političke poene. To je bila još jednom pružena ruka regionu", rekla je Brnabić, navodi Tanjug.
  Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA