PRETRAGA

BRNABIĆEVA IZNELA ZAHTEV: PRIPREMITI PISMO I POSLATI SVIMA

 • 08/11/2018 17:29
 • Pregleda: 120
 • http://rtvpuls.com/vesti/brnabiceva_iznela_zahtev:_pripremiti_pismo_i_poslati_svima/21002
 • BEOGRAD, 8.novembar - Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma.
  Ona je navela da će pismo u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.
  Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić želi tim pismom da ukaže da prištinske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo".
  Tim pismom Vlada Srbije želi da upozori na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na "namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope".
  "Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.Izvor: Beta