PRETRAGA

ČESTITKA PETRA PETKOVIĆA POVODOM PRAVOSLAVNE NOVE GODINE

 • internet
 • 13/01/2021 16:42
 • Pregleda: 30
 • http://rtvpuls.com/vesti/cestitka_petra_petkovica_povodom_pravoslavne_nove_godine/32220
 • BEOGRAD, 13.januar - “U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, svim Srpkinjama i Srbima širom sveta, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, želim srećnu i radosnu Pravoslavnu Novu godinu.
   
  Pored toga što smo deo pravoslavnih naroda koji poštuju bogoslužbeni Julijanski kalendar, i što danas obeležavamo završetak stare i početak nove godine, za srpski narod, ovaj praznik je čuvar našeg nacionalnog identiteta. Pravoslavna Nova godina predstavlja naše obeležje, baš kao i naš jezik, pismo i bogata kulturna i verska baština. Obeležavanje i čuvanje od zaborava naših praznika i narodne tradicije, istinski su zalog za buduće dane. 
   
  Za srpski narod na Kosovu i Metohiji to je i način da očuva svoje postojanje, identitet i korene, a onda i da utemelji budućnost na svetoj kosmetskoj zemlji. 
   
  Imajući veru da su ljubav prema bližnjem i očuvanje mira, osnova skladnog i uspešnog zajedničkog života, ma gde da se nalazimo, svim Srbima i pravoslavnim hrišćanima želim dobro zdravlje, mnogo sreće, uspeha i radosti u svakom danu Nove godine!
   
  Izvor: Saopštenje direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića
   


  PULS NARODA