PRETRAGA

CIK: NAJVEĆA IZLAZNOST U SRPSKIM SREDINAMA

 • internet
 • 17/10/2021 20:43
 • Pregleda: 294
 • http://rtvpuls.com/vesti/cik:_najveca_izlaznost_u_srpskim_sredinama/36116
 • PRIŠTINA, 17.oktobar - Prema podacima Centralne izborne komisije, do 16 časova glasalo je 26,89 odsto građana, a najveća izlaznost zabeležena je u srpskim sredinama, prenosi Tanjug.
   
  Kako javlja izveštač Tanjuga, u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom nije bilo incidenata niti nepravilnosti tokom glasanja, dok je u opštinama Klokot i Mališevo, u kojima žive pretežno Albanci, došlo do hapšenja zbog davanja mita i kupovine glasova.
   
  Građani su birali gradonačelnike i odbornike u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom, a Srbi su imali kandidate za predsednike u 11 lokalnih samouprava.
   
  Na izborima je učestvovala i Srpska lista, čije je rukovodstvo konačnu odluku o izlasku na izbore donelo u petak zajednički u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
   
  U 10 srpskih opština na Kosovu ukupno je bilo 26 kandidata za predsednike opština, od kojih su 18 bili kandidati srpskih lista, a osam predstavnici albanskih stranaka.
   
  Srpska lista je imala kandidate za gradonačelnike u 11 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom i u Obiliću, dok su četiri kandidata imale građanske inicijative "Srpska narodna sloga", "Narodno jedinstvo", "Narodna sloga" i inicijativa "Sloboda" .
   
  Takođe, četiri kandidata su nastupila samostalno na izborima.
   
  Izvor: Kosovo online