PRETRAGA

CIK DANAS OBJAVLJUJE KONAČNE REZULTATE IZBORA ODRŽANIH PRE MESEC DANA

 • r.micanovic
 • 07/11/2019 07:17
 • Pregleda: 48
 • http://rtvpuls.com/vesti/cik_danas_objavljuje_konacne_rezultate_izbora_odrzanih_pre_mesec_dana/25805
 • PRIŠTINA, 7.novembar - Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka najavila je da će danas objaviti konačne rezultate vanrednih izbora održanih na Kosovu 6. oktobra.
  Ona je sinoć za RTK rekla da, prema svim informacijama koje imaju Centar za brojanje i rezultate i Sekretarijat CIK, danas sledi objavljanje konačnih rezultata.

  Objasnila je da nakon objavljivanja rezultata sledi period tokom kojeg političke stranke, odnosno kandidati, mogu da se prvo žale Komisiji za žalbe i prigovore (IPPŽ), a potom i kosovskom Vrhovnom sudu, a ako bude žalbi i prigovora, ova faza može potrajati od sedam do osam dana.

  "IPPŽ i Vrhovni sud možda mogu doneti odluke o ponovnom prebrojavanju glasova, medutim ja mislim da više nema mesta za žalbe, ali to zavisi od stranaka ili kandidata koji mogu da misle da im je ucinjena neka nepravda", rekla je Daka, preneo je portal Kosovo online.

  Daka je naglasila da, za prevazilaženje zabrinutosti i problema koji su nastali tokom izbornog procesa, treba pokrenuti izbornu reformu.
  Izvor: Tanjug


  PULS NARODA