PRETRAGA

CIVILNA ZAŠTITA NEĆE U KOSOVSKE ORUŽANE SNAGE

 • 02/04/2015 11:50
 • Pregleda: 193
 • http://rtvpuls.com/vesti/civilna_zastita_nece_u_kosovske_oruzane_snage/5754
 • BEOGRAD, 2. april - Direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je za Srbiju neprihvatljiva integracija Civilne zaštite na Kosovu u takozvane kosovske oružane snage. "Prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN jedine oružane formacije koje mogu da budu prisutne na Kosmetu su Kfor i Vojska Srbije, uz ispunjavanje određenih uslova. Što se tiče Civilne zaštite, kao nenaoružane formacije, za nas je neprihvatljiva njena integracija u takozvane kosovske oružane snage", kazao je Đurić na seminaru u Narodnoj skupštini, posvećenom dijalogu Beograda i Prištine.
  On je dodao da se Vlada Srbije zauzima da niko od pripadnika Civilne zaštite u pokrajini ne ostane bez posla i bez primanja.
  Beograd i Priština su prošle nedelje postigli dogovor da se Civilna zaštita na severu Kosova raspusti, a da njeni pripadnici budu zaposleni u kosovskim institucijama.
  Komentarišući status Parka mira u Kosovskoj Mitrovici, koji je postavljen na mostu koji deli srpski i albanski deo grada, Đurić je kazao da tokom pregovora sa predstavnicima prištinskih vlasti u
  Briselu, nije dogovoreno uklanjanje tog parka već da konačno rešenje bude utvrđeno dogovorom gradonačelnika severnog i južnog dela Mitrovice.
   
  Izvor: Beta


  PULS NARODA