PRETRAGA

DAČIĆ DANAS SA ŠEFOM UNMIKA I OEBSA NA KOSOVU

 • 22/08/2016 10:22
 • Pregleda: 310
 • http://rtvpuls.com/vesti/dacic_danas__sa_sefom_unmika__i_oebsa_na_kosovu/11046
 • BEOGRAD, 22.avgust - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastaje se danas u odvojenim susretima u Beogradu sa šefom OEBS-a na Kosovu Žan-Klod Šlumberžeom i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom, saopštilo je srpsko ministarstvo spoljnih poslova.
  On će se prvo u 10 sati sastati sa Šlumberžeom, a potom u 11 časova i sa Taninom.
  Ovi sastanci prethode sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti podnet redovni kvartalni izveštaj UNMIK-a o situaciji na Kosovu na kojoj će biti i Dačić i takođe izvestiti o pogledu iz Beograda.
  Tokom vikenda Dačić je održao i konferenciju za štampu na kojoj je naveo, kako su beogradski mediji preneli, da "se vrše ogromni pritisci na sve zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova i da to redovno, na svakih nekoliko meseci, čine neke velike zemlje".
  Priština želi da "otera" UN i UNMIK sa Kosova, da se prvo ukinu sednice Saveta bezbednosti i u tome je podržava nekoliko zemalja, upozorio je on, preneo je Fonet.
  Prema rečima Dačića, Priština to demonstrira ne želeći da na sednicama Saveta bezbednosti na kojima se podnosi izveštaj, učestvuje na najvišem nivou, nego šalje svog predstavnika u SAD Vljoru Čitaku, i tako pokušava da "minimizira status Kosova onako kako je predviđeno rezolucijom 1244".
   
  Izvor: Saopštenje / KoSSev