PRETRAGA

DAČIĆ I TAČI DANAS KOD EŠTONOVE

 • 08/07/2013 09:24
 • Pregleda: 397
 • http://rtvpuls.com/vesti/dacic_i_taci_danas_kod_estonove/2089
 • BRISEL,08.jul - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se danas u Briselu, u kabinetu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.Tokom ove - 13. runde dijaloga biće reči o sprovođenju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta visoke predstavnice.
  Kako je najavio premijer Srbije, jedna od tema današnjeg sastanka u Briselu biće zakon o amnestiji, čije je usvajanje u kosovskoj skupštini uslov za sprovođenje mnogih drugih tačaka briselskog sporazuma i uslov da Srbi učestvuju u procesu sprovođenju sporazuma.Dačić je rekao juče na Goliji da Beograd radi sve što je u njegovoj moći da briselski sporazum sa Prištinom bude implementiran.
  Istakavši da Beograd ne potpisuje sporazume da ih ne bi sprovodio, Dačić je naveo da će danas u Briselu sa Tačijem i Ketrin Ešton nastaviti razgovor o primeni tog sporazuma, kao i u utorak sa Eštonovom u Beogradu.
  Upitan da li će formiranje privreme skupštine KIM u Zvečanu i odbijanje kosovskog parlamenta da usvoji Zakon o amnsestiji onemogućiti implementaciju briselskog sproazuma Dačih je rekao i da ne vidi "drugo moguće rešenje osim ovoga što je dogovoreno" ."Moramo da budemo svesni toga da je implementacija briselskog sporazuma nešto preko čega će međunarodna zajednica ceniti ozbiljnost i kredibilitet države", rekao je Dačih novinarima na Goliji.On smatra da je taj sporazum u najvišem interesu i građana Srbije koji žive na Kosovu i Metohije i cele Srbije.
  Prema Dačićevim rečima, zahvaljujući briselskom sproazumu "Srbi su postali faktor koji je međunarodno priznat".
  "Uložićemo maksimalan napor da Srbi iskoriste priliku koja se pruža briselskim sporazumom da na takav način brane naše nacionalne državne interese i svoju bezbednost", rekao je on.Sve do sada što je rađeno tumačeno kao ilegalno a od sada (potpisivanja briselskog sporazuma) to je potpuno legalan put uz pomoć kojeg se može čuti šta misli srpski narod na KIM, rekao je on.


  PULS NARODA