PRETRAGA

DAČIĆ PEVAO EŠTONOVOJ "OPROSTI MI KATRIN"

 • 07/12/2013 09:41
 • Pregleda: 495
 • http://rtvpuls.com/vesti/dacic_pevao_estonovoj_oprosti_mi_katrin/3306
 • BEOGRAD, 07.decembar - Premijer Srbije Ivica Dačič tokom briselskih pregovora posegao je i za mikrofonom kako bi smekšao stav prema Srbiji i njenim zahtevima oko Kosova. Kako „Blic“ saznaje, Dačić je zapevao glavnom posredniku u pregovorima Ketrin Ešton.
  - Oprosti mi, Katrin, možda nisam bio fin, mada si mi bila draga, oprosti mi, Katrin, sve je sada samo dim, našoj ljubavi ni traga - pevao je premijer u vreme kada su se lomila koplja da li će Srbi dobiti Zajednicu srpskih opština.Izvor „Blica“ navodi da je premijer zapevao baronici Ešton u jednom beogradskom restoranu prilikom njene poslednje posete Srbiji. Dačić je tim visoke predstavnice za spoljnu politiku EU izveo na večeru. Na večeri je isprva bilo manje-više zvanično, a onda je premijer uzeo stvar u svoje ruke.
  - Odmah je shvatila da je pesma upućena njoj, ali kada su počeli da joj prevode reči, Eštonova se doslovce oduševila. Potom je i atmosfera na večeri postala potpuno opuštena - kaže sagovornik  koji je bio deo tima Srbije.Posle godinu dana pregovora, sudeći po komunikaciji na konferencijama za štampu, ali i onoga što nezvanično procuri o događajima iza zatvorenih vrata u Briselu, Dačić i Eštonova izgradili su korektan odnos. Premijer baronicu oslovljava s ledi Ešton.Izvor: Blic.
   


  PULS NARODA