PRETRAGA

DANAS JE SVETSKI DAN DEMOKRATIJE

 • 14/09/2018 15:41
 • Pregleda: 154
 • http://rtvpuls.com/vesti/danas_je_svetski_dan_demokratije/20377
 • PRIŠTINA, 14. septembar - Danas je Međunarodni Dan demokratije . Misija OEBS-a i Opština Zvečan sprovode program sprovođenja demokratskih ideja i u čitav program uključuju mlade ljude.
   
  “Opština Zvečan radi na stvaranju demokratskog drčtva  kroz svoj rad i trudi se da bude servis svojih građana da svi imaju pravo da kroz određene mehanizme donosi određene odluke u svojoj likalnoj samoupravi. Opština Zvečan to svakoga dabna pokazuje, svakodnevno ,ne samo danas i zato uopšte nije slučajno što je misija OEBS-a izabrala baš nas  da mi budemo partner u obeležavanj međunarodnog Dana demokratije “,rekla je gostujući u emisiji Radio Kosovske Mitrovice Biljana Jaredić predsednica Skupštine Opštine Zvečan.
   
  Na pitanje šta su pripremili za danas  s obzirom da u saradnji sa OEBS-om danas organizuju jednu zanimljivu aktivnost Jaredić je rekla:
   
  “Misija OEBS ,program obeležavanja Dana demokratije organizuje  u jos nekoliko opština, ami kao opština imamo samo jednu aktivnost koju smo dogovorili i odradiđemo zajedno sa mladima a to je “simulacija skupštine”.Danas mlade osobe od 18 do 30 godina predstavljaće odbornike i održati jednu vanrednu sewdnicu, uz predhodni rad sa predstavnicima OEBS-a i nama u opštini i ukazati na aktuelne probleme koji njih zanimaju”.
   
  Izvor: Radio Kosovska Mitrovica