PRETRAGA

DANAS NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU

  • 17/06/2013 08:16
  • Pregleda: 410
  • http://rtvpuls.com/vesti/danas_nastavak_dijaloga_u_briselu/1919
  • BRISEL, 17.jun - U Briselu se danas nastavlja ključna faza dijaloga Beograda i Prištine na ministarskom nivou posvećena električnoj energiji i telekomunikacijama.U Briselu će celu narednu sedmicu obeležiti serija intenzivnih pregovora radnih grupa Beograda i Prištine a novi susret predsednika vlade Srbije Ivice Dačića sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem očekuje se u četvrtak, 20. juna.U nastavku dijaloga o telekomunikacijama i energetici učestvovaće potpredsednik vlade i ministar telekomunikacija Rasim Ljajić i ministarka za energetiku Zorana Mihajlović.
    Ljajić je rekao da je naš tim definisao novi predlog za rešenje u oblasti telekomunikacija i dodao da taj najnoviji predlog sadrži kompromisno rešenje.On je nakon prethodne runde dijaloga o ovim temama obavestio novinare u Briselu da nije došlo do približavanja stavova dve delegacije o međunarodnom pozivnom broju za Kosovo i licenci za rad provajdera mobilne telefonije u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom.
    Prema ranije dogovorenom planu implementacije briselskog sporazuma, dogovor o struji i telefoniji morao bi da bude postignut polovinom juna.


    PULS NARODA