PRETRAGA

DANAS POČINJE UPIS U PRVI RAZRED I PREDŠKOLSKO

 • r.micanovic
 • 01/04/2020 12:38
 • Pregleda: 170
 • http://rtvpuls.com/vesti/danas_pocinje_upis_u_prvi_razred_i_predskolsko_/27846
 • GRAČANICA, 1.april - Danas počinje upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije. Iako škole ne rade zbog epidemije koronavirusa, upis će se vršiti elektronskim putem.

  Direktor OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić kazao je za RTV Kim da je upis jednostavan i da se vrši tako što roditelji pošalju određene podatke na mejl adresu ove škole.

  „Potrebni su osnovni podaci budućeg učenika, ime i prezime, ime roditelja, i mesto stanovanja, kako bi smo znali o kom broju učenika se radi, dok će ostala dokumentacija kao što je lekarski pregled, potvrda o završenom obaveznom predškolskom obrazovanju, izvod iz matične knjige rođenih, biti dostavljen školi u letnjem periodu, ili kada se stvore odgovarajući uslovi nakon prestanka vandredne situacije“, objašnjava Kradžić.

  Karadžić napominje da je prethodne godine u školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu bilo upisano četrdesetoro dece u predškolskoj ustanovi, tako da očekuje sve njih da se upišu u prvi razred.

  „Upis traje do 31. maja, mada upis može i da se produži kao što je i ranije bilo do 31. avgusta, jer pojedini roditelji nisu imali svu potrebnu dokumentaciju, ipak je nabitnije da svako dete koje ispunjava uslove bude upisano u prvi razred i predškolsko“, istakao je Kradžić.

  Pored mejla škole „Miladin Mitić“ os.mmitic.upis2020@gmail.com na koji roditelji mogu slati dokumetaciju, svi roditelji mogu pozvati i broj 049/926-904 za više informacija.

  Na istu adresu, mogu se slati i podaci za upis u predškolsko obrazovanje.

  Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu počinje danas i trajaće do 31. maja ove godine.
  Izvor: Radio Kim


  PULS NARODA