PRETRAGA

DANAS TREĆI DAN TEHNIČKOG DIJALOGA U BRISELU

 • 28/09/2016 08:37
 • Pregleda: 309
 • http://rtvpuls.com/vesti/danas_treci_dan_tehnickog_dijaloga_u_briselu/11584
 • BRISEL, 28. septembar - U Briselu će danas trećeg dana biti nastavljena ovonedeljna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, čija tema je primena sporazuma o telekomunikacijama.
   
  Dogovora još nema, a zvaničnici obe delegacije nisu se tokom dva dana obraćali medijima u Briselu. 
   
  U Kancelariji za KiM kažu da su i juče pregovarački timovi Beograda i Prištine razgovarali o imovini Telekoma u pokrajini, kao i da se dijalog nastavljaja danas, takođe razgovorima o imovini, kao preduslovu uspostavljanja i nesmetanog funkcionisanja Telekomove ćerke-kompanije na celoj teritoriji KiM.
   
  Pred početak ove runde dijaloga portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u izjavi za Tanjug poručila je da EU želi da vidi dogovor o telekomunikacijama ove nedelje, ali da se na tome još uvek radi.
   
  U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.
   
  Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri. 
   
  U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije "Telekom" i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).
  Izvor: Tanjug