PRETRAGA

DECA IZ BABINOG MOSTA I PLEMETINE GOSTI MODRIČE

 • 24/08/2016 09:09
 • Pregleda: 315
 • http://rtvpuls.com/vesti/deca_iz_babinog_mosta_i_plemetine_gosti_modrice/11073
 • GRAČANICA, 24.avgust - Učenici Osnovnih škola Milan Rakić iz Babinog Mosta i Sveti Sava iz Plemetine gosti su vršnjacima u opštini Modriča. Trećeg dana druženja, domaćini su im upriličili kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali svi zajedno. Na taj način razmenili su kulturu, običaje i tradicije jednog naroda- sa Kosmeta i onog u Republici Srpskoj.
  „Ovde sam već drugi put za redom, i nadam se da će ove godine biti još bolje. Vrata mog doma su otvorena za moje drugare i domaćine odavde“, rekla je jedna od učenica koja je uposeti vršnjacima u Republici Srpskoj.
  Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji dodelio je zahvalnicu optini Modrič za nesebičnu pomoć Srbima i srpskoj deci u južnoj srpskoj pokrajini.
  „Deca iz Babinog Mosta i Plemetine, u kojima sam bio više puta, dolaze iz jednog okruženja u kojima se otima detinjstvo, gde se njihova sloboda otima, gde im je svaki dan neizvestan. Verujem da ćete im pružiti gostoprimstvo i prijateljstvo, poručio je Milorad Arlov, predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM.
  Grad Modriča ima 27000 stanovnika. Po rečima domaćina kod kojih borave deca za Kosmeta, to je mala opština ali sa veoma gostoprimljivim stanovništvom. U narednim danima, deca će obići manastir Svetog proroka Ilije na Dugoj njivi, sportsko rekreativni centar Riječani, Dobru kulu iz xv veka i mnoge druge kulturne i prirodne znamenitosti ovog kraja.
   
  Izvor: Radio Gračanica