PRETRAGA

DECA IZ POMORAVLJA NA MANIFESTACIJI U ZEMUNU

  • 18/08/2016 11:06
  • Pregleda: 968
  • http://rtvpuls.com/vesti/deca_iz_pomoravlja_na_manifestaciji_u_zemunu/11001
  • PASJANE, 18. avgust – Članovi Kulturno umetničkog društva „PASJANKA“ iz Pasjana 24.avgusta putuju za Beograd gde će boraviti tri  dana. Oni će tamo  učestvovati na festivalu kulturno umetničkog stvaralaštva „Leto u Gardošu“. Osim ovog društva sa Kosova idu i „KUD ABRAŠEVIĆ“ iz Prilužja, samostalni izvođači, kao i pevačke grupe. Organizator ovog festivala je turiskički centar opštine Zemun. 
    Uz pomoć društva „Srpsko Ruskog prijateljstva“ naša deca će po prvi put gostovati na ovom festivalu, a nastup dece sa Kosova održaće se 25.08 u 20:30 sati. Ovaj nastup će ispratiti i TV Most sa svojom ekipom. Na ovu manifestaciju učesnici dolaze iz cele Srbije. 
    „Pozivamo sve čuvare kulturnog nasleđa da prisustvuju ovom nastupu, da nas podrže u ovim teškim vremenima i pomognu nam u čuvanju tradicije, kao i da vide, kako se na Kosovu neguje tradicija naših predaka“ rekao je za Puls član  Rusko srpskog prijateljstva iz Kosovske Mitrovice Darko Stanković.
    Pored nastupa deca će imati i niz drugih aktivnosti, imaće i dva slobodna dana da iskoriste priliku i upoznaju se sa čarima Beograda.