PRETRAGA

DECA SA KiM U POSETI SELU KULAŠI KOD PRNJAVORA

 • 24/08/2016 09:24
 • Pregleda: 364
 • http://rtvpuls.com/vesti/deca_sa_kim_u_poseti_selu_kulasi_kod_prnjavora/11074
 • PRNJAVOR, 24.avgust - Selo Kulaši nalazi se 14 kilometara od grada Prnjavora u njemu se nalazi istoimena banja, koja ima viševekovnu tradiciju lečenja lekovitom vodom.
  Ovo mesto krasi Hram Svetog arhangela Gavrila sagrađen devedesetih godina prošlog veka. U njemu službuje otac Milorad, on je u okviru projekta „Spojmo decu sa Kosmeta i Republike Srpske“ , vrata svog doma, kako kaže, sa velikim zadovoljstvom otvorio za dvoje dece iz Orahovca.
  „Prvi put imamo tu čast i povlasticu da primimo, ugostimo decu sa Kosova i Metohije, veoma smo srećni što iz naše bratske Srbije možemo da ugostimo decu. Oni su nam došli pre dva dana, organizovali smo susrete i druženja sa našom decom. Do sada su utisci pozitivni i nadamo se da će tako i da ostane“, rekao je otac Milorad.
  On kaže da je dosta toga od dece naučio o Orahovcu u kojem nikada nije bio, „To je jedno jako malo mesto sa 200-300 Srba, nalazi se u zatvorenom prostoru u njemu je jako ograničeno kretanje. Tako da smo iz njihove percepcije mogli da vidimo da sva ova sloboda koju ovde imaju veoma ih opčinjava i veoma su srećni i zadovoljni“, zaključio je otac Milorad.
  Pored dece iz Orahovca u Kulašima borave i deca iz Hoče i sela Banje, njhova radost je velika. Kažu da su ovde slobodni u srcu, bezbrižni i da je ovo tek početak druženja, razumevanja i spajanja.
  Deca sa Kosova i Metohije su prezadovoljna i presrećna druženje sa novim drugovima je doprinelo tome.
  Ovo je drugi put da opština Prnjavor prihvata mališane sa Kosova i Metohije, načelnik opštine Siniša Gatrić je insistirao na toj humanitarnoj akciji. Deca su smeštena i u gradskim i u seoskim područjima ove opštine.
  Sveštenička porodica Đukić u Kulašima toplu dobrodošlicu poželela je i ekipi TV Most iz Zvečana.
   
  Izvor: TV Most