PRETRAGA

DEČACI ZVONILI CRKVENIM ZVONOM U ORAHOVCU

 • r.micanovic
 • 16/12/2014 17:23
 • Pregleda: 336
 • http://rtvpuls.com/vesti/decaci_zvonili_crkvenim_zvonom_u_orahovcu_/5055
 • ORAHOVAC, 16.decembar  - Nepoznati dečaci, za koje Srbi pretpostavljaju da su albanske nacionalnosti, ušli su u portu crkve Uspenja Presvete Bogorodice i zvonili crkvenim zvonom, a ugrožena je i imovina manastira Sv. Vrača u Zočištu, na čije imanje Albanci izvode stada ovaca.
  Ovo su agenciji Tanjug potvrdili meštani Orahovca koje je u ponedeljak iznenadila zvonjava crkvenog zvona u 14:25h a dečaci koji su zvonili pobegli su u pravcu albanskog dela Orahovca.
  Paroh orahovački, jerej Srđan Jerinić, nije hteo da incident prijavljuje Kosovskoj policiji, a Srbi iz Orahovca ističu da ih je iznenadila poslednja osionost i drskost dece koja su se osmelila da uđu u crkvenu portu i zvone crkvenim zvonom.
  Srbi se pitaju šta ih još u budućnosti očekuje ako, kako kažu, Albancima ništa nije sveto i ako im i pravoslavni verski objekat služi za izrugivanje i ponižavanje preostalih Srba u Orahovcu.
  Bratija manastira Svetih Vrača u Zočištu kod Orahovca izvestila je danas kako im Albanci iz sela ponovo ugrožavaju manastirske posede i ako su nekoliko puta upozoreni da to ne čine.
  Ovoga puta je neko od njih izveo stado ovaca na manastirsku njivu, koja se nalazi u blizini manastira. Ovaj slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, koja obezbeđuje manastir. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA