PRETRAGA

DELAVI: VREME ZA ZAVRŠNI DOGOVOR PRIŠTINE I BEOGRADA

 • 17/05/2018 12:52
 • Pregleda: 87
 • http://rtvpuls.com/vesti/delavi:_vreme_za_zavrsni_dogovor_pristine_i_beograda/19010
 • PRIŠTINA, 17. maj - Američki ambasador u Prištini Greg Delavi, izjavio je u sredu za RTV Dukađini da dijalog Prištine i Beograda nema alternativu, i da je došlo vreme za završni sporazum.
  "Ne možete birati svoje komšije. Neka vrsta aranžmana između Kosova i Srbije biće neophodna za obe zemlje. Dijalog je postigao važne stvari u prošlosti. Policija na severu, problem sa dokumentacijom, problemi sa transportom. Ali, vreme je da se fokusiramo na ono što će se dalje dešavati. Koje je krajnje stanje? Sada je definitivno vreme fokusirati se na to", rekao je ambasador.
  Delavi se osvrnuo i na pisanje nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).
  “Za izradu statuta Asocijacije (ZSO) bilo je potrebno neko vreme da se započne, sada se na tome radi. Nadam da će Upravljački tim za uspostavljanje Asocijacije, naći način da živote svih koji žive ovde učine boljim. Takođe, nadam se da će vlada, kada dođe vreme, pogledati šta je Upravljački tim uradio i I da će pronaći način da se postigne saglasnost o svemu. 
  Što se tiče sveobuhvatnog dijaloga, mislim da je vreme za intenzivaniji rad, nego onaj koji smo videli u poslednjih nekoliko godina. Kao što sam rekao ranije, 2018. je godina je za sklapanje dogovora", rekao je Delavi.
  Izvor: RTK2