PRETRAGA

DESET ALBANACA POGINULO U SIRIJI

 • r.micanovic
 • 14/04/2013 11:06
 • Pregleda: 783
 • http://rtvpuls.com/vesti/deset_albanaca_poginulo_u_siriji__/1339
 • SIRIJA, 14.april - Od početka građanskog rata u Siriji, deset Albanaca poginulo boreći se na strani ustanika. Prema podacima Koha ditorea, osmorica su s Kosova, juga Srbije i Albanije, dok su dvojica ubijenih državljani Sirije poreklom s Kosova.
  Dnevnik Koha ditore piše da je poslednja žrtva Muhamet Koprova (22), iz okoline Kosovske Mitrovice, koji je ubijen prošle nedelje u sukobima režima predsednika Bašara El Asada i opozicije.
  Među ubijenima, prema podacima do kojih je došla Koha ditore, osmorica su s Kosova, juga Srbije i Albanije, dok su dvojica ubijenih državljani Sirije poreklom s Kosova.
  Poslednji ubijeni, Koprova, poreklom je iz okoline Kosovske Mitrovice i bio je član jedne ekstremne verske grupe. U Siriju je otišao iz Švedske gde je živeo s porodicom.
  "Ubijeni su Minir i Behljulj Arnauti, poreklom s Kosova i državljani Sirije, zatim Naman Demoli, Musa Ahmeti, jedan Albanac iz okoline Trnovca kod Bujanovca, Ebu Omer El Albani iz Albanije i Muhamet Kopriva",naveo je izvor dnevnika.
  Neimenovani zvaničnik je dodao da su među ubijenima i četvorica državljana Albanije, ali da još nema zvanične potvrde njihovog identiteta.

   

  Izvor: RTS