PRETRAGA

ĐORĐEVIĆ: NEĆEMO ZABORAVITI NA ŽRTVE I NEĆEMO PRESTATI DA TRAŽIMO KRIVCE

 • r.micanovic
 • 13/08/2019 16:34
 • Pregleda: 118
 • http://rtvpuls.com/vesti/djordjevic:_necemo_zaboraviti_na_zrtve_i_necemo_prestati_da_trazimo_krivce/24759
 • BEOGRAD, 13.avgust - U znak sećanja na ubijene dečake iz Goraždevca, devetnaestogodišnjeg Ivana Jovovića i dvanaestogodišnjeg Pante Dakića, danas je održan pomen i u spomen sobi "Kosmetske žrtve" u Beogradu.

  Sa skupa u Beogradu  poruka države da ne odustaje od istine i kazne za krivce, i da je rešena da pomogne porodicama stradalih preko zakona o zaštiti ratnih vojnih veterana ali i civilnih žrtava rata.

  Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević poručio je da će Srbija nastaviti da traži pravdu i krivce za taj zločin.

  "Tragedija nije počela pre 16 godina, počela je odavno, kulminirala je 1998. i 1999. godine, a traje i danas. Nećemo zaboraviti na žrtve i nećemo prestati da tražimo krivce i kao predstavnik Vlade kažem: "Kosovo je Srbija i tako će i biti zauvek", rekao je Đorđević.

  Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije saopštila je, povodom godišnjice zločina u Goraždevcu, da ni posle 16 godina od masakra nad srpskom decom niko nije odgovarao za zločin.

  Ističu i da je normalizacija odnosa između Srba i Albanaca nemoguća bez istine o masovnim i sistematskim zločinima koje su počinili pripadnici OVK i pravde za brojne srpske žrtve.

  Prema njegovim rečima, tragično je kada se danas čuju pojedini glasovi iz međunarodne zajednice da se zločini uopšte nisu dešavali i istakao da je dužnost i obaveza države da neguje sećanje na žrtve i da traži pravdu.

  Izvor: RTS
   


  PULS NARODA