PRETRAGA

ĐURIĆ: SPORAZUM ĆE OLAKŠATI ŽIVOT GRAĐANA

 • r.micanovic
 • 24/06/2015 12:57
 • Pregleda: 284
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuric:_sporazum_ce_olaksati_zivot_gradjana__/6646
 • BRISEL, 24.jun - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je  da će sporazum o osiguranju vozila koji je potpisan nakon jučerašnje runde Briselskog dijaloga znatno olakšati život građana.
  "Građani će uskoro moći da prelaze administrativnu liniju sa KiM u oba pravca bez plaćanja ikakve naknade za osiguranje" rekao je Đurić novinarima.
  On je podsetio da su redovi na administrativnoj liniji ponekad bili dugački više kilometara i da su porodični budžeti građana jako trpeli.
  "Naknade su bile i više 100 evra sa albanske strane i domaćinstva su odvajala stotine pa i hiljade evra za osiguranje" rekao je Đurić.
  Direktor Kancelarije je rekao i da je današnji sporazum, koji će stupiti na snagu u roku od 30 dana, rezultat trogodišnjih pregovora sa prištinskom delegacijom.
  Govoreći o drugim temamam današnjeg dijaloga Đurić je rekao da neće komentarisati, u skladu sa dogovorom,ono što se govorilo o ZSO.
  "Međutim kada je reč o telekomunikacijama, po mom shvatanju prištinska strana uopšte nije zainteresovana da se taj problem reši" kazao je Đurić.
  On je kazao da umesto telekomunikacija prištinsku stranu zanima isključivo pitanje statusa i dodao da sličan problem postoji i kada je reč o energetici.
  "Oni kroz energetiku pokušavaju da reše pitanje imovine a ovo nisu razgovori o statusu i imovini" podvukao je Đurić.
  Prema njegovim rečima, premijer Vučić je tokom jučerašnjeg dijaloga ostao veran obećanju da neće prihvatiti nijedno rešenje kojim bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji ponizio.
  "Ako se ubuduće išta dogovorimo o ZSO, verujte da će i taj dogovor biti u interesu srpskog naroda" poručio je Đurić. izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA