PRETRAGA

ĐURIĆ: SVE SMO SIGURNIJI DA VLASTI U PRIŠTINI STOJE IZA UBISTVA IVANOVIĆA

 • rtvpuls
 • 15/03/2019 09:42
 • Pregleda: 39
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuric:_sve_smo_sigurniji_da_vlasti_u_pristini_stoje_iza_ubistva_ivanovica/22799
 • BEOGRAD, 15.mart – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je danas da je sve izvesnije da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića.
  “Očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna. Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.
  Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti. 
  Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima.
  Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika - politika prošlosti. 
  Nasuprot tome, mi ćemo nastaviti da se borimo za budućnost svih naših građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost. 
  Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima”, navodi se u saopštenju Marka Đurića.
   
  Izvor: Saopštenje