PRETRAGA

ĐURIĆ I KLIMOV O KOSOVU I BORBI SA KORONAVIRUSOM

 • internet
 • 02/04/2020 13:43
 • Pregleda: 36
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuric_i_klimov_o_kosovu_i_borbi_sa_koronavirusom/27855
 • BEOGRAD, 2.april - Potpredsednik SNS Marko Ðurić i zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Andrej Klimov razgovarali su danas video-linkom o situaciji na Kosovu i problemima srpskog naroda u svetlu epidemiološke situacije, ali i najavljenog uvođenja reciprociteta Prištine prema Beogradu, prenosi Tanjug.
   
  Kako se navodi u saopštenju SNS, Ðurić, koji je i direktor Kancelarije za KiM, izrazio je zahvalnost Rusiji zbog podrške koju pruža Srbiji na međunarodnom planu kada je reč o Kosovu i borbi za poštovanje međunarodnog prava.
   
  Tokom razgovora o saradnji Srbije i Rusije u borbi sa virusom korona, političkim i ekonomskim posledicama pandemije po međunarodne odnose Ðurić je izrazio uverenje da će pandemija virusa korona biti još jedna potvrda bratskih odnosa i solidarnosti srpskog i ruskog naroda.
   
  Ðurić i Klimov su konstatovali da će odnos prijateljstva i poverenja između predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, i u trenucima teških izazova za građane dve države, biti pouzdan osnov za učvršćivanje srpsko-ruskog prijateljstva i saradnje.
   
  U saopštenju se dodaje da će SNS i Jedinstvena Rusija nastaviti da i narednih dana i nedelja održavaju otvorene kanale za redovnu razmenu iskustava i informacija o borbi protiv virusa.
   
  Izvor: Kosovoonline
   


  PULS NARODA