PRETRAGA

ĐURIĆ SA ŠIBOM O POLITIČKOJ SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI

 • r.micanovic
 • 02/12/2019 15:32
 • Pregleda: 77
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuric_sa_sibom_o_politickoj_situaciji_na_kosovu_i_metohiji/26123
 • BEOGRAD, 2,decembar - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Tomasom Šibom, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

  Đurić je izrazio zabrinutost zbog nastojanja političkih aktera u Prištini da relativiziju do sada postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom, istakavši da je sprovođenje sporazuma čiji je garant Evropska unija preduslov stvaranja normalne društvene klime i uslova za suživot na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.

  Beograd, kako je istakao Đurić, želi nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali tome mora da prethodi ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i uspostavljanje minimalne doze poverenja među sagovornicima.  

  Prema njegovim rečima, interes građana Srbije je slobodan protok ljudi, robe i kapitala u skladu sa standardima i vrednostima EU, kao i uspostavljanje produktivne saradnje sa svima u regionu, uključujući albanske političke strukture na Kosovu i Metohiji.

  Izvor: Saopštenje


  PULS NARODA