PRETRAGA

ĐURIĆU NIJE DOZVOLJEN DOLAZAK U GRAČANICU

 • 23/04/2015 15:48
 • Pregleda: 266
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuricu_nije_dozvoljen_dolazak_u_gracanicu/5967
 • BEOGRAD, 23. aprila - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, nakon što mu iz Prištine nije dozvoljeno da ode u Gračanicu, da je "republička vlada starija od pokrajinske".
  "Dobio sam informaciju od pokrajinske vlade da nije u mogućnosti da mi dozvoli posetu Gračanici koja je trebalo da bude organizovana tokom današnjeg i sutrašnjeg dana. Jedino što mogu da poručim je: Vidimo se na Kosovu i Metohiji. Ipak je republička vlada starija od pokrajinske", rekao je Đurić novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.
  Upitan da li je odluka vlasti u Prištini odgovor i čin reciprociteta u odnosu na otkazivanje dolaska ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija u Beograd, on je kazao da nije dobio nikakvo obrazloženje za to što mu Priština nije omogućila dolazak u Gračanicu.
  Đurić je dodao da daljeg napretka u razgovorima s privremenim institucijama u Prištini neće biti dok se ne reši pitanje formiranja Zajednice srpskih opština. 
  "Rasprava o Statutu ZSO je u ozbiljnoj fazi. Konsultujemo se s predstavnicima tih opština i radi se na više nacrta Statuta zajednice. Pre nego što se bilo šta utvrdi, mora mnogo puta da se izmeri i proceni. U svakom slučaju, domaća javnost će biti upoznata s našim nacrtom Statuta", kazao je Đurić.
   
  Izvor: BETA


  PULS NARODA