PRETRAGA

DODELJENA NOVČANA POMOĆ DECI SA KOSOVA U SRBIJI

 • 15/06/2013 13:17
 • Pregleda: 347
 • http://rtvpuls.com/vesti/dodeljena_novcana_pomoc_deci_sa_kosova_u_srbiji/1915
 • BEOGRAD, 15.jun - Organizacija "Grčki karavan solidarnosti" dodelila je danas jednokratnu novčanu pomoć ratnoj siročadi sa prostora Kosova i Metohije koja žive na području uže Srbije.Novčanu pomoć u iznosu od po 300 evra dobiće ukupno 100 ratnih siročića koji su raseljeni sa Kosova i Metohije ili još uvek žive u toj pokrajini, rekla je rukovodilac Grupe za socijalna pitanja i humanitarnu pomoć pri Kancelariji za Kosovo i Metohiju Milena Prtenjak.Obraćajući se okupljenim majkama i deci koja su raseljena sa Kosova, Prtenjak je objasnila da će novčana pomoć sutra biti dodeljena i mališanima u Zvečanu i Gracanici."Veliki broj porodica raseljenih zavisi od socijalne i humanitarne pomoći. Ova donacija je vrlo značajna i za Kancelariju za Kosovo i Metohiju i za primaoce pomoći", rekla je Prtenjak.
  Predstavnica "Grčkog karavana solidarnosti" Zoi Kubiu navela je da velika kriza u Grčkoj ne ometa pozitivna osećanja tog naroda prema srpskom narodu i da će nastaviti da i dalje neguju sve bolje odnose."Grčki karavan solidarnosti" je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike i Centrima za socijalni rad sa područja Kosova, sastavio spisak dece kojoj će biti dodeljena novčana pomoć.
  Navedena organizacija od 2000. godine sprovodi akciju pomoći ratnoj siročadi sa prostora Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine.
   


  PULS NARODA