PRETRAGA

DRŽAVNI SEKRETAR SAD ČESTITAO KOSOVU NOVU VLADU

 • 10/12/2014 10:53
 • Pregleda: 240
 • http://rtvpuls.com/vesti/drzavni_sekretar_sad_cestitao_kosovu_novu_vladu/5004
 • VAŠINGTON, 10.decembar - Državni sekretar SAD Džon Keri čestitao je Kosovu konstituisanje parlamenta i formiranje vlade. Koaliciona vlada i proces koji je doveo do njenog formiranja pokazuju vitalnost kosovske demokratije, piše u saopštenju. Posebno se odaje priznanje predsednici Kosova Atifeti Jahjaga koja je obezbedila da do tranzicije dođe u skladu sa kosovskim zakonima i ustavom.
  "Čestitamo takođe premijeru Isi Mustafi i radujemo se tesnoj saradnji sa njim i njegovim kabinetom u trenutku kada su suočeni sa mnogim izazovima koji su pred Kosovom i celim regionom", piše u saopštenju. SAD će nastaviti da podržavaju Kosovo, uključujući dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom i u opredeljenosti Kosova da uspostavi specijalni sud. "Očekujemo da će vlada raditi na podršci svim zajednicama na Kosovu i da će se ozbiljno posvetiti korupciji", saopštio je Keri i najavio nastavak saradnje sa Kosovom u procesima koji ga približavaju evroatlantskim integracijama.
  Skupština Kosova juče je izabrala novu vladu čiji je predsednik lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa.Izvor: B92.

   

   


  PULS NARODA