PRETRAGA

DSS POČELA KAMPANJU PROTIV IZBORA NA KiM

 • 04/10/2013 12:19
 • Pregleda: 311
 • http://rtvpuls.com/vesti/dss_pocela_kampanju_protiv_izbora_na_kim/2842
 • BEOGRAD, 04.oktobar - Demokratska stranka Srbije (DSS) danas je predala Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti sporazuma o telekomunikacijama i energetici Beograda i Prištine, čime je započela kampanju protiv izbora na Kosovu, zakazanih za 3. novembar.Potpredsednik DSS Slobodan Samardzić je posle predaje zahteva rekao da su ti sporazumi potpisani 13. septembra u Briselu i da su poslednji u u nizu sporazuma "kojima Srbija predaje Kosovo Albancima".On je ispred zgrade Ustavnog suda rekao novinarima i da su potpisivanjem tih sporazuma energetski i i sistem telekomunikacija predati Prištini čime su prekršeni Ustav i zakoni Srbije.

  Samardžić je naveo i da je specifičnost ta dva sporazuma što nisu objavljeni i što stupaju na snagu odmah, ocenivši da se njihovim potpisivanjem "nastavlja kapitulacija Vlade Srbije korak po korak".On je podsetio i da je DSS od Ustavnog suda tražila i ocenu ustavnosti i zakonosti ostalih sporazuma potpisanih u dijalogu Beograda i Prištine, ali da Ustavni sud "skoro dve godine nije ništa učinio".
  Samardžić je rekao i da će intenzivna kampanja DS S protiv lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji trajati tokom celog oktobra i da će obuhvatiti niz aktivnosti u gradovima Srbije i u južnoj pokrajini."Hoćemo da ohrabrimo ljude, posebno u četiri opštine na severu Kosova i Metohije da bojkutuje te sramne izbore", rekao je Samardzić.
  Potpredsednik DSS je optužio vladu da manipulacijama i zastrašivanjem prisiljava Srbe da se upišu u "prištinske biračke spiskove" i glasaju.Izvor: Tanjug.
   


  PULS NARODA